Tværgående fælles fodslag kommer ikke af sig selv

Klar kommunikation, fælles mål og gode samarbejder er nødvendigt

Manglende sammenhæng mellem sektorer og siloer i sundhedsvæsnet er patienternes værste udfordring. Derfor er der også mange gode initiativer i gang, for at lave pilotprojekter, der kan vise, hvordan vi bedst får skabt en bedre sammenhæng. Men sammenhæng og fælles fodslag, mellem de aktører der deltager i projektet, opstår ikke altid af sig selv. Det kræver klar kommunikation, fælles mål og gode samarbejder med solid indsigt i hinandens arbejde, at lave en ægte succes.

Spildte kræfter i sundhedsvæsenet?

Når jeg tager rundt og besøger aktører i sundhedsvæsenet, hører jeg jævnligt om tværsektorielle projekter, der er gået i sig selv, fordi de ikke blev brugt tilstrækkeligt af de involverede parter. Den praktiserende læge kunne ikke se relevansen, kommunen glemte at fortælle sagsbehandlerne om muligheden… – der kan være mange årsager til at at et projekt strander. Det bliver jeg så ærgerlig over, for hvert spildt projekt er spildte nye muligheder, for at se en vej til bedre sammenhæng for patienterne.

Fælles fodslag kan skabes med få midler

Der er ofte rigtig mange interessenter i et tværsektorielt projekt – og dem skal man have øje for og fokus på. Sundhedskommunikation har flere gange lavet kortere forløb for interessenterne, hvor vi får sat fokus på et fælles sprog, det fælles mål, klar kommunikation og indsigt i hinandens opgaver og andele i projektet. Det kan være gode ressourcer og tid givet ud. Sundhedskommunikation har hjulpet flere projekter på den måde, og på den måde skabt et godt fundament for projektet, der efterfølgende har vist sig at være særdeles bæredygtigt. Et af dem er SHSteam.dk

Klar kommunikation internt og mellem involverede parter

Det er vigtigt, at have fokus på hvordan man kommunikerer om projektet internt og mellem de involverede parter. De tværgående projekter kræver en meget præcis og velovervejet kommunikation. Både i aktørernes organisationer og mellem aktørerne. Hvilken fælles fortælling er udgangspunktet? Hvad skal der stå på intranettene? Hvilke kommunikationsveje og platforme er der at fortælle på? Hvordan sørger man for, at hele organisationen kender de nye muligheder? Alt sammen også vigtigt, for at skabe en succes.

Husk at fejre resultatet!

Og når resultaterne så kommer – så husk at fejre det og fortælle verden om jeres bedrift. Ikke kun fordi det lykkes, men også fordi det gode eksempel skal spredes og fordi de der har givet deres tid og hjerteblod til projektet, og fået det op og flyve, skal anerkendes.

Kontakt mig, hvis du vil vide mere om, hvordan du kan skabe en succes. Line Gade (tidl. Sprehn) Mob. 26287065.