#27: Vi mangler det sidste nøk, så alle får lige behandling. Interview med Jesper Fisker, direktør for Kræftens Bekæmpelse

Vi gør det godt, men vi mangler at gøre det godt for alle. Ikke alle patienter får lige god behandling, og der er en udtalt social slagside, siger Jesper Fisker i dagens nye podcast.

I dag kan du møde Jesper Fisker, der er direktør i Kræftens Bekæmpelse. Det blev han i midten af 2018. Han har en lang erfaring med sig fra departementer, Sundhedsstyrelsen, Slotsholmen og flere kommuner. Det gør ham til en erfaren herre med øje for mange nuancer. Glæd dig til at lytte til hans indsigter. Jeg håber, du kan bruge, noget af det han fortæller i dit eget arbejde.

Som afhopper fra det offentlige til en interesseorganisation, har en af de store aha oplevelser været at erfare, hvor imponerende det er, at så mange frivillige på daglig basis gør en forskel for kræftpatienter landet over.

Der er meget at gå i gang med for direktøren

Dagsordnerne står i kø og tæller bla.: Ny medicin og prioriteringsdebat, alternativ eller komplementær medicin, kræftforløb før og efter behandlingen på hospitalet og meget andet.

Jesper fisker tror ikke på, at man løser kræftens gåde med et fingerknips, men at de mange nye tiltag kommer til at ændre prognosen for kræft. Biomarkører kan eksempelvis vise vejen til forebyggelse, og det har svimlende muligheder, men fordrer også store etiske overvejelser.

⭐️Se hvilke services Sundhedskommunikation tilbyder⭐️

Cannabis er af mange udråbt som vidundermiddel

Fra 1. januar 2018 blev det lovligt at udskrive en række cannabisprodukter til patienter med sklerose, rygmarvsskader, kroniske smerter og kvalme og opkast efter kemoterapi. I Danmark skelnes der officielt mellem begreberne “medicinsk cannabis” og “cannabis til medicinsk brug eller cannabis-baseret medicin”. Medicinsk cannabis er lavet af cannabis-ekstrakter eller ved syntetisk fremstilling og har ligesom alt anden medicin gået igennem en officiel godkendelsesprocess. Cannabis til medicinsk brug er brugen af selve urten til at lave lægemidler, der består af alle de aktive stoffer i cannabis. Både læger og patienter er famlende overfor stoffet. Patienterne ved godt, de ikke bliver raske af cannabis, men de bruger det til at lindre med.

Støt Sundhedsvisioner økonomisk, så den fortsat kan udkomme

Fremover vil Sundhedsvisioner udkomme hver 3. uge i stedet for hver 2. uge. Hvis kadencen igen skal sættes op, må der findes en sponsor eller anden form for økonomisk bidrag. Støt derfor podcasten økonomisk. Det kan du gøre via tjenesten 10er eller som partner.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.