I denne episode skal du møde en herre, der lægger sig i selen for at sætte fokus på noget, som med 100% sikkerhed sker for os alle. Nemlig det faktum, at vi alle skal dø. Det er noget, som vi sjældent taler om. Man siger endda, at døden er et tabu.
Skal du have hjælp til PR, events, foredrag, kommunikation eller andet?
Svært at tale om
Ansatte i sundhedsvæsenet er hver dag tæt på liv og død – men mange værger sig ved at tale med de svært syge om døden. Derfor er der patienter, som bliver overbehandlet i situationer, hvor deres livskvalitet den sidste tid af deres liv kunne have været højere uden. Det mener Ove Gaardboe er en fejl, en utilsigtet hændelse. Nogle gange er den gode behandling ikke medicin og operation, men i stedet lindring, omsorg og en hånd at holde….
Det er vigtigt, at ledelsen prioriterer at tale om døden med personalet. Det er også vigtigt, at ledelsen fremhæver, at succesfuldt lægearbejde ikke kun er der, hvor en patient bliver genoplivet. Det kan også være en god lægeindsats at lade være med at gøre noget.
Forvirring og misforståelser opstår
Hvis ikke personalet får talt med patienterne om, hvad de ønsker for deres sidste tid, kan der opstå tvivl og misforståelser. På et plejehjem, som Ove Gaardboe arbejdede med, vidste beboerne ikke, at hvis de ikke selv sagde fra, ville de blive genoplivet, hvis de faldt om. Beboerne troede, de var fredet – fordi de boede på plejehjemmet.
Det er den dygtige lydtekniker Lærke Sødring Nielsen, som har gjort lyden i podcasten lækker og fløjlsblød.