Ny podcast: Større visioner for sundhedsformidling og sundhedsvæsen, tak. Interview med Lisbeth Knudsen, chefredaktør, direktør, debattør

Lisbeth Knudsen er gæst i denne episode af Sundhedsvisioner. Hun er tværgående chefredaktør for Altinget og direktør for Tænketanken Mandag Morgen.

Hun har gennem de seneste år sat sig grundigt ind i sundhedsområdet. Hun synes, der mangler visioner for sundhedsvæsenet – og så vil hun rydde op i dårlig sundhedsformidling.

Hun fortæller blandt andet om baggrunden for et nyt initiativ: Et ‘Kodeks for god sundhedsformidling’, og så peger hun på, at sundhedsvæsenet for ofte kigger i bakspejlet i stedet for fremad. Især synes hun, at der bliver taget alt for lidt højde for den digitale udvikling, der går susende stærkt.

Få hjælp til at komme i medierne.

Få presse-hjælp eller medietræning af Sundhedskommunikation.

Danskerne forvirrede over sundhedsråd i medierne

Flere undersøgelser, som Mandag Morgen og TrygFonden står bag, har vist, at danskerne er forvirrede over de sundhedsråd, de får via medier.

Kodeks for god sundhedsformidling er blevet til i et tæt samarbejde mellem medier og sundhedssektor, og under det arbejde kom det frem, at både medier og sundhedssektoren har brug for et sådan kodeks.

Kodekset opfordrer derfor begge parter til at tage særligt ansvar over for sundhedsformidling og at afsøge kilder og cases grundigt, samt at formidle med omhu for at mindske forvirringen blandt danskerne.

Lisbeth Knudsen har en lang karriere bag sig i danske medier og besidder flere betydningsfulde tillidsposter, eksempelvis er hun formand for bestyrelsen i Det Kgl. Teater. Hun er blandt andet tidligere ansvarshavende chefredaktør ved Berlingske, og har været nyhedsdirektør ved DR .

I denne video, kan du høre Lisbeth Knudsen kort fortælle om dagens podcast.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.