Nyhedsbrev: Nysgerrige professionelle er mere succesfulde ūüĒé

Curiosity killed the cat –¬†ūüėľ¬†

Udtrykket er gennem tiden blevet brugt til at advare om, at nu skal den nysgerrige til at trække næsen til sig, hvis der ikke skal ske noget grumt.

Jeg brugte udtrykket forleden, da jeg holdt et foredrag for nogle modige og nysgerrige sundhedsprofessionelle, som arbejdede med at skabe sammenhæng og god kvalitet for medicinske patienter. Jeg er så glad for, at den type projekter findes.

Jeg kan være angst for, at de resultater og succeser som medarbejderne oplever, ikke får lov til at leve videre. Det er min skeptiske Line, der tænker det. Men min positive Line tænker, at det ikke kommer til at ske.

For der er ikke en eneste g√¶st i¬†Sundhedsvisioner, en eneste sundhedsminister og en eneste sundhedsprofessionel, som ikke er fortvivlet over den manglende sammenh√¶ng for patienterne i social- og sundhedsv√¶sen.¬†Som jeg har m√łdt.

ūüôĆ

ūüĎČūüŹĽ L√¶s resten af dagens nyhedsbrev her

Nysgerrighed skaber fremdrift og udvikling.

N√•r du er nysgerrig, er det nemt at blive¬†fremtidsorienteret¬†– du¬†sp√łrger fx (dig selv): Hvad ville der ske, hvis…? Hvordan mon det kommer til at se ud? Gad¬†vide om? og p√• den m√•de begynder du at unders√łge, hvordan et alternativ til det, du nu ved,¬†kunne v√¶re.

I forhold til at udvikle vores social- og sundhedsv√¶sen¬†kan nysgerrighed have trange k√•r. Det kan v√¶re sv√¶rt at f√• lov til at v√¶re nysgerrig og g√• p√• gyngende grund, n√•r nye veje skal betr√¶des, for at skabe nye arbejdsgange og nye muligheder for at kunne g√łre det bedste for borgerne. Kulturen er ikke s√• ofte orienteret den vej. Det kr√¶ver st√¶rke ledelseskompetencer og stort engagement fra medarbejderne,

N√•r ‘plejer’ er d√łd sker der sp√¶ndende ting
Manglende nysgerrighed sp√¶nder ben for udvikling. Gevinsten er stor, n√•r du f√•r mulighed for at at¬†arbejde √•bent, tillidsfuldt og nysgerrigt. Erstat ‘Vi¬†plejer’ med Hvad nu hvis eller endnu vildere: Hvad kunne vi MERE g√łre?

G√• ud og v√¶r nysgerrig og bliv ved med at unders√łge, hvordan noget kan blive bedre for borgerne og for velf√¶rden¬†

ūüôŹ

Bedste hilsner Line 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.