Covid19 er ikke så farlig, som du tror. Manglende tillid er farligere.

I disse Coronadage er sundhedskommunikation virkelig kommet på dagsordenen. Noget af det, som ser ud til at være det sværeste, er at få formidlet, at Corona ikke er en væsentligt farligere sygdom end almindelig influenza. Det gælder for ca. 80% af dem, som smittes. Anderledes ser det ud, for dem der oplever forværring.

Medierne fortæller igen og igen historien om mennesker med et forfærdeligt sygdomsforløb, og hvor mange der dør.

Skrækhistorierne får befolkningen til at være bange, og det er på sin vis godt, fordi mange så overholder de nye regler for samvær og færdsel. Men det er skidt, fordi det gør folk unødigt bange og får dem til at handle irrationelt.

Siden igår har over 30.000 meldt sig til gruppen herunder. Her deler man lystigt manglende tillid til myndigheder og mavefornemmelser. Gruppens medlemmer ser ikke på fakta, og ved et interview i DR her til formiddag, blev stifteren flere gange spurgt, hvorfor hun mente, hun var på rette vej. ‘Det siger min mavefornemmelse mig’, var hendes svar.

Der ligger en meget stor kommunikationsopgave at løfte for myndigheder og regering her.Skærmbillede 2020-04-08 kl. 15.28.45

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.