Moderator og foredragsholder

Livlig, inspirerende, ærlig, direkte og vidende er nogle af de ord, der oftest bliver brugt om Line Gade. Line er en særdeles vitaminrig moderator/ordstyrer og foredragsholder, der kommer med sit engagement og en finger på pulsen, når det gælder den social- og sundhedspolitiske agenda.

Line er podcastvært, kommunikations- og ledelsesrådgiver samt systemisk coach og har i mere end 10 år arbejdet med kommunikation, forandrings og forbedringsarbejde i det offentlige. Line har også en baggrund som tv-journalist på eksempelvis DR.

Tak for rigtigt fint arrangement: Læger i medier. Du ledte det verdensklasse. Fin kant 😄

Peter Quortrup Geisling, læge og journalist, DR

Foredragsholder Line Gade

1. Kommunikation og gyldne øjeblikke

Et foredrag til dig, som er interesseret i at høre, hvor ydmyg en mor kan være, og hvor meget en mor skal og kan bære, når barnet et udfordret. Hør, hvordan Line Gade fik ændret loven, og hvordan hun lærte, at hun skulle bruge sin sunde fornuft og mavefornemmelse i samarbejdet med ‘systemet’, for at curle sin søn ind i fremdrift og udvikling. I dag er han voksen og godt i gang med en uddannelse, men dér må Line Gade bare konstatere, at dét ikke systemets fortjeneste. Det er dog ikke en bitter fortælling – men i stedet en kraftfuld fortælling, som skal inspirere, motivere og give indsigt.

2. Systemer på autopilot

Et foredrag, der maner til eftertænksomhed. Hvis den hjælp, som borgere og patienter modtager, ikke er målrettet det enkelte menneskes ressourcer og præferencer vil en del af de ydelser og ressourcer, som gives, ikke have en effekt eller have en manglende effekt. Overbehandling, overmedicinering, fejlbehandlinger og tabte menneskelige ressourcer bliver resultatet.

3. Den stærke patients Grønspættebog

Line Gade er selv en erfaren patient. Hun har haft kræft i 2007 og har oplevet systemet som en stærk og indsigtsfuld patient. Det gjorde hendes forløb langt mere smidigt, end det ellers ville have været – men facetterne er mange og erfaringerne ligeså. 

4. Autisten, som drog til Hollywood

Sønnen Lukas er en ualmindeligt godt begavet ung mand. Han er godt på vej til at få en uddannelse. Men havde systemet fået lov til at hjælpe Lukas, uden Line Gades indblanding, var han nok ikke nået så langt. Der har været mange bump på vejen, som har skullet løses konstruktivt. Ikke en eneste gang har Line Gade klaget over sønnens sagsbehandling. Hun har i stedet brugt politisk, journalistisk og kommunikativ snilde, for at få systemer til at behandle sønnen, som et menneske med ressourcer frem for et menneske, der har behov for systemets liste af standardiserede hjælpemuligheder.

Tak for dig Line. Din oprigtighed, ærlighed og det håb du gav videre i går baseret på dine store erfaringer og ærlige beretninger. Din bevægende, stærke og kraftfulde fortælling var betydningsfuld for hele salen, både for forældre og ansatte.  

Vi fik alle noget at tænke over, og vi gik derfra med håb og power til at handle anderledes. Jeg håber, at mange vil lytte til dine erfaringer, så vi sammen  kan skabe mere forståelse, mod, håb og tro på, at alle kan, lige det de vil her i livet.

Anne Søgaard, relationsekspert, vejleder, rådgiver.