Lyt til podcasten

#50 Lykken er ikke at eje, men at skabe. Interview med Morten Schrøder. Børnelæge, Børneliv, Børnelægens BørneTips

Børnelægen Morten Schrøder har mottoet: Lykken er ikke at eje, men at være med til at skabe. Til dagligt læge på Rigshospitalet.
Har skabt foreningen Børneliv, som underviser danske børn i krop og sundhed og som i 2021 har lanceret Børnelægens Børnetips.
Han mener, læger bør kommunikere bredere og bedre.
Er og med til at udvikle det nye børnehospital Børneriget. Bla. ved at opgradere personalets kommunikative og relationelle kompetencer.

#49 Patienter og forskere skaber unikke medicinske resultater i ligeværdigt samarbejde

 

#48 Stærkere faglighed, kommunikation og sammenhold fra frivilligt lægearbejde på Facebook

 

#47:Fra offentlig leder til topjob i det private. Interview med Anne Mette Fugleholm, direktør ved Diakonissestiftelsen

 

#46: Ledelse med udgangspunkt i patientens oplevelser. Interview med Mads Koch, læge og konsulent.

Patienters oplevelser skal være omdrejningspunktet for ledelse i sundhedsvæsenet. Det mener Mads Koch, som efter en karriere som både lægelig leder, formand for Lægeforeningen og sygehusdirektør på Sygehus Lillebælt, nu har taget springet til en tilværelse som konsulent i eget firma 
Du kan forvente at høre rigtig meget om, hvordan og hvorfor man kan og bør lede med udgangspunkt i det, patienter oplever. Og så svarer Mads naturligvis også på spørgsmålet om, hvad han ville ændre, hvis han fik superkræfter.

 

#45 Lægen, som gik ned med stress

Coronapandemien lægger aktuelt et stort pres på lægerne, som både skal arbejde ekstra, håndtere helt nye måder at arbejde på og samtidig bekæmpe en hidtil ukendt sygdom. Det er ikke urealistisk at forestille sig, at vi vil se læger kollapse på stribe eller søge andre græsgange, når pandemien er overstået og hverdagen vender tilbage. Flere undersøgelser, gennemført de seneste år, viser desuden, at læger bliver mere og mere stressede. I denne episode skal du møde en af dem. En januaraften i 2016 var det blevet nok for lægen Morten Saksø. Han gik simpelthen ned med stress, et stresskollaps som også resulterede i selvmordstanker.

 

#44 Hvordan bliver danskerne sundere?

Debat med Karin Friis Bach, som er formand for sundhedsudvalget i Danske Regioner, Morten Grønbæk, som er formand for Vidensråd for forebyggelse og også direktør ved Statens Institut for Folkesundhed og Lene Bruun, som er formand for Sund By Netværket.

 

#43 Anne, en uudnyttet ressource. Interview med Anne Meiniche, journalist, bestsellerforfatter og patient.

 

 

#42 Teknologi gi’r tid til empati. Interview med Andreas Pihl, læge, teknologinørd og (med)forfatter til bogen ‘Dr. Hansen har set sin sidste patient’.

 

 

#41 Blomstrende innovation i sundhedssektor – hvad skal der til?

 

 

#40: Frivillige læger hjælper borgere på Facebook med tvivl om Coronavirus. Interview med Elif Orbes, læge og stifter af Facebookgruppen ‘Spørg en læge om coronavirus’.

 

#39: Hjerneområdets ildsjæl. Intw. med Hysse (Birgitte) Forchhammer, direktør for Hjernesagen.

 

 

#38: Digital omstilling i sundhedsvæsenet. Debat.

 

 

#37: Ulighed i sundhed skal bekæmpes med data. Interview med Jens Winther Jensen, direktør for RKKP

 

 

#36: Teknologi og data i sundhedsvæsenet. Debat: Danske Regioner, Dansk Erhverv, Daman Digital.

 

 

#35 Mere menneske om mindre system. Interview med Anne Hertz, vicedirektør, Region Hovedstadens psykiatri

 

 

#34 Fra digital doktor til analog trendsætter. Interview med Imran Rashid, forfatter, debattør, foredragsholder, læge

 

 

#33: Større visioner for sundhedsformidling og sundhedsvæsen, tak. Interview med Lisbeth Knudsen, chefredaktør, direktør, debattør.

 

#32: Stjerneforsker, der kommunikerer populært og forstår bakteriesprog. Interview med Fatima Alatrakchi, forsker, forfatter, formidler og direktør.

 

#31: Mere fokus på forebyggelse af sygdom frem for hospitalsindlæggelser. Interview med Bente Klarlund Pedersen, professor, forfatter og direktør.

 

 

#30: Lægen der formidler, så danskerne forstår det. Interview med Ida Donkin, læge, forfatter, debattør og podcastvært.

 

29: Hvis forandringer skal lykkes for mennesker, skal de ske i små bitte nyk. Interview med Anna Bogdanova, sundhedsrådgiver, bestsellerforfatter og ekspert i online sundhedsløsninger.

 

 

#28: Døden er noget, vi snakker om. Interview med Ove Gaardboe, læge og konsulent. gaardboe.dk

 

 


 

 

#26: Jordemødre skal arbejde mere med forebyggelse og rådgivning. Interview med Lillian Bondo, formand for Jordemoderforeningen.

 

 


 

Klik og se, hvad Sundhedskommunikation kan hjælpe dig med.

 

#25: Måske har vi ikke helt ramt plet med vores sundhedstilbud. Interview med Jonas Egebart, Danmarks (nok) yngste vicehospitalsdirektør #24: Sundhedsvæsenets DNA sikrer dets fremtid. Interview med Stephanie Lose, formand for Danske Regioner og regionsrådsformand for Region Syddanmark. #23: Tag imod udfordringer og ha’ fokus på det, som går godt. Interview med Inge Kristensen, direktør for Dansk Selskab for Patientsikkerhed.

 

#22: Det medmenneskelige møde: Interview med Camilla Hersom, formand for Danske Patienter. #21: Tankpassermedicin er yt!: Rikke Løvig Simonsen, formand for Pharmadanmark. #20: Brugerinddragelse, som virker: Gøran Henriks, Chief Executive of Learning and Innovation at Qulturum, Region Jönköping County og Marlene Würgler, chef for enhed for patientoplevelser, COPA. #19 Mere mandat til sygeplejersken: Grete Christensen, formand for DSR og Sundhedskartellet. #18: Lille patientgruppe klemt i social- og sundhedsvæsnet: Henrik Ib Jørgensen, direktør, Muskelsvindfonden. #17: Jeg er konstant optaget af, hvordan vi kan gøre det bedre for patienterne: Torben Mogensen, debattør, pensionist og rebel. #16: Sundhedsvæsenet skal være patienternes supermarked: Anne Frølich, overlæge, forskningsleder, lektor i multisygdom, innovation og telemedicin, Ph.d., Frederiksberg Hospital. #15: Sådan får vi verdens bedste sundhedsvæsen: Lise Lotte Højgaard, Professor, klinikchef, dr. med. #14: Vi skal arbejde sammen om at forbedre sundhedsvæsnet: Ivar Petersen, pårørende til Hans, der døde af Meningitis. #13: Relationer skaber sammenhæng: Allan Flyvbjerg, direktør, Steno Diabetes Center, Region Hovedstaden. #12: Betragt din patient som en kunde: Mogens Nielsen, pårørende til Judith Nielsen, der er multisyg. #11: Relationer baner vejen for patienter, når de udskrives fra Rigshospitalet: Helle Høstrup, samordningskonsulent, Rigshospitalet. #10: Fordomme baner ikke vejen for samarbejde mellem sundhedsvæsen og medicinalindustrien: Ida Sofie Jensen, direktør, Lægemiddelindustrien. #9: Favn fremtiden: Anne Skare Nielsen, fremtidsforsker og direktør, Future Navigator. #8: Vi skal styre efter det, som giver værdi for patienten: Adam Wolf, direktør, Danske Regioner. #7: Forandringer sker ikke ved at skrive dem ned: Else Smith, lægefaglig vicedirektør, Amager- og Hvidovre Hospital. #6: Multisyges ambulatorium i Holbæk: Anne Jung, organisatorisk leder af Medicinsk Fælles Ambulatorium, Holbæk Sygehus. #5: Sårbarhed i sundhedsvæsenet: Morten Sodemann, professor, forfatter og overlæge, Indvandrermedicinsk Klinik, OUH. #4: Medicoindustrien, værdibaseret indkøb og Life science: Peter Huntley, direktør for Medicoindustrien. #3: Sundhedsvæsnet i medierne: Nicolai Döllner, ansvarshavende chefredaktør på Dagens Medicin. #2: Ulighed i sundhed. Gadelægen: Henrik Thiesen, leder af Sundhedsteam København. #1: Værdibaseret ledelse: Niels Würgler Hansen, direktør i Hjertecentret på Rigshospitalet.