‘Kom og giv mit store egetr√¶ et kram’, sagde sygeplejersken

Din arbejdsglæde kan blive stor, hvis du tillader dig at tage din personlighed med på arbejdet og ikke parkerer den i omklædningsrummet. Dine patienter vil elske dig for det.

Sygeplejersken Vivi var en enorm¬†ildsj√¶l. Hun br√¶ndte for sit fag og br√¶ndte for at patienterne f√łlte sig set og taget h√•nd om. Det var hun kendt for – hun udstr√•lede en enorm arbejdsgl√¶de. Hun gav noget ekstra af sig selv i relationen, det var der delte meninger om. Hun var ikke bare fagligt dygtig, men tillod sig at v√¶re personlig i sin kontakt med patienten. Patienten var mig, og jeg elskede hende for det. Jeg var ikke et sekund i tvivl om hendes faglighed.

Situationen var sv√¶r. Jeg var diagnosticeret med kr√¶ft – brystkr√¶ft. Jeg var bange. Jeg var fortvivlet. Det s√• hun. Hun ringede til mig ofte for at h√łre, hvordan jeg havde det i tiden lige efter min operation. Ordene om egetr√¶et har jeg aldrig glemt. Jeg gjorde det aldrig, men jeg ved, der st√•r et egetr√¶ i en have ved H√łrsholm, hvor jeg altid kan komme og kramme livets kr√¶fter. For mig var det en indikation p√•, at hun ville v√¶re der for mig, hvis jeg fik det sv√¶rt. Det hjalp mig. Andre patienter ville m√•ske have t√¶nkt, det var totalt langt ude sagt. Jeg tror ikke, hun sagde det til dem. Hun var en stor menneskekender.kram_et_trae_sundhedskommunikation

Og hvorfor er den historie værd at fortælle? Det er den, fordi hun uden tvivl elskede sit job, og fordi hun lagde en ekstra dimension ind i sit fag. Nemlig en enorm empati og en frihed til at sige ting, som det med egetræet. Hun gav af sig selv som menneske.

Jeg fortalte det for nyligt til en gruppe sundhedsfaglige og en af dem udbr√łd: Gud hvor uprofessionelt! Jeg er helt uenig. Det er rigtigt, at du naturligvis ikke skal smide om dig med personlige invitationer. Men hvis du har overskuddet og kan hvile i din faglighed, s√• er det at bruge sin personlighed i sit arbejde b√•de givende for dig selv og din patient.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.