Lytter du ūüĎāūüŹĽ til mennesket bag diagnosen?

Sundhedsv√¶snet udvikler sig eksplosivt. Som ansat i sundhedsv√¶snet har det aldrig v√¶ret mere komplekst, stressende og sv√¶rt at g√łre sit bedste. Aldrig. Det har heller aldrig v√¶ret nemmere at f√• ny viden, uddanne sig og blive den bedste. Hele verdens internet, proppet med viden, er til din r√•dighed og de teknologiske muligheder er uendelige. Det kan tage pusten fra de fleste.

Min generation er kritiske og antiautorit√¶re. Det g√łr det ikke nemmere at v√¶re l√¶ge. Jeg forventer, at l√¶gen har respekt for mig og lytter. Hvis jeg siger, det g√łr ondt, s√• g√łr det ondt. Mit r√•d til l√¶gerne er: Som udgangspunkt s√• lyt og drag ikke for hurtige konklusionerne. Anerkend. Det giver en √•benhed. Den har jeg med min nuv√¶rende l√¶ge. Ham stoler jeg p√•. Min behandling er blevet bedre og jeg f√łlger den. Ingen tvivl om det.

Kvinde 26 år

Dine patienter har de samme muligheder – de rider p√• samme b√łlge. De kan ogs√• hente viden ind fra hele verden og kan sp√łrge til andres erfaringer. Ikke bare naboens, men ogs√• en fra USA eller Schweitz. De kan l√¶se de samme videnskabelige artikler, som du l√¶ser. Og det g√łr de! Du oplever sikkert patienter, som selv kommer med bud p√• diagnoser og behandlingsmuligheder. Eller som gerne vil fort√¶lle dig om deres liv, og hvad de ogs√• mener, er vigtigt for dig at vide. Lytter du?

Du kan også opleve det modsatte. Dem, der ikke forstår dit sprog dem, der ikke ved, hvordan man får din opmærksomhed. Lytter du?

Jeg ville s√•dan √łnske, at vi talte om andet end tallet. At l√¶gen spurgte mig, hvorfor tallet s√• ud, som det g√łr. Vi taler altid kun om tallet. Jeg ved, at tallet ser ud som det g√łr, fordi jeg er stresset, forelsket eller i balance. Men det er aldrig det, vi taler om.

Kvinde 26 år

lytteDet er ikke din skyld, hvis du ikke allerede har opdaget, at hvis du lytter godt efter, s√• har patienter af i dag viden og indsigt p√• h√łjt niveau, som du kan bruge i dit arbejde, og som kan g√łre din behandling endnu bedre. Det er heller ikke din skyld, at det er sv√¶rt at forst√• og behandle en muslimsk kvinde, der ikke vil tage ordet “cancer” i sin mund, fordi hun mener, det smitter at sige ordet. Det kan v√¶re sv√¶rt at lytte og favne b√•de de altvidende og de anderledes patienter, n√•r du v√¶lter rundt i det enorme hav af viden, muligheder, teknologiske vidundere og den uendelige l√łben rundt i hamsterhjulet.

Jeg holdt op med at g√• til l√¶ge, efter jeg havde fors√łgt at f√• hj√¶lp til mine problemer i lang tid. Da jeg til sidst fik hj√¶lp for mine atypiske problemer, blev jeg placeret i kassen ‘Kronisk N√¶ldefeber’. Det var ikke det, som jeg havde. Jeg havde en allergisk reaktion, men ikke n√¶ldefeber, men s√• var jeg lissom placeret i en etableret kasse.

Mand 39 år

Hvis du nu er frustreret p√• et h√łjere plan, s√• tag en dyb ind√•nding og slap af. Jeg kan hj√¶lpe dig p√• vej. Sammen kan vi begive os ud p√• en rejse, hvor du f√•r indsigter, som g√łr det nemmere at favne og lytte til dine patienter‚Ķ..Det er 100% winwin: Du f√•r mulighed for at leverer en endnu bedre behandling, og din patient bliver endnu mere tilfreds og velbehandlet.

Skal du have hjælp? Se, hvad vi kan hjælpe dig med, her eller ring +45 2628 7065.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.