Spiritualitet er vigtigt for patienters livskvalitet

At være patient kan være forbundet med nedsat fysisk formåen, men også livskvalitet og livsmod kan blive negativt påvirket. Et nyere studie har vist, hvordan religion og spiritualitet kan styrke og gøre patienter mere robuste og hjælpe dem med at håndtere livets udfordringer.

Tidligere undersøgelser er først og fremmest blevet gennemført i lande med en stor andel af religiøse/spirituelle mennesker, men det ser ud til, at dette er universelt, uanset herkomst.

LÆS artiklen som PDF

 Religion and spirituality as predictors of patient-reported outcomes in adults with congenital heart disease around the globe

Highlights fra undersøgelsen

  • Blandt I> 4000 voksne med medfødt hjertesygdom fra 15 lande, anså 49,2% sig for at være religiøse/spirituelle.
  • I alle lande er religion/spiritualitet positivt forbundet med livskvalitet og tilfredshed med livet.
  • Religion/spiritualitet understøtter at leve sundt, selv om sund adfærd generelt er bedre i lande, der ikke betragtes som religiøse (sekulære).
  • Hos patienter, der lever i sekulære lande, er religion/spiritualitet negativt forbundet med fysisk og psykisk sundhed.

Copenheart projektet

Rehabilitering af komplekse hjertepatienter

Tidligere på året var jeg hovedskribent på en rapport, som handlede om Rehabilitering af komplekse hjertepatienter, som forskningsprojektet Copenheart havde undersøgt. Rapporten fortæller på flere måder om rehabilitering, der ikke bare forbedrer hjertepatienternes fysisike formåen men også deres livskvalitet.

Find mere om resultaterne og hent rapporten “Rehabilitering hjælper hjertepatienter til at leve livet igen” 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.