#26 Jordemødre skal arbejde mere med forebyggelse og rådgivning. Interview med Lillian Bondo, formand for Jordemoderforeningen

“Der er ingen, der er bedre, end det som brugeren oplever i en behandlingsituation”, siger Lillian Bondo og uddyber det med, at man ikke kan regne med, at det man selv oplever som sundhedsprofessionel, også er det patienten oplever. Derfor er det altid vigtigt at spørge patienten, hvordan vedkommende oplevede eksempelvis at føde. Lillian Bondo har selv et godt eksempel på, hvordan hun har haft en helt anden oplevelse af en fødsel, end den fødende havde, og det var en øjenåbneer.

Se, hvad Sundhedskommunikation kan hjælpe dig med

Forebyggelse er vigtigt for formanden, der vil arbejde for at flere jordemødre kommer til at arbejde mere med forebyggelse på flere planer. For eksempel i forhold til teenagere og prævention og i forhold til at sikre god trivsel for børnefamilier.

Selv om Sundhedsvisioner ikke er en aktuel podcast, taler Line Gade og Lillan Bondo alligevel om det udspil til en sundhedsreform, som er lanceret i starten af 2019 og som indebærer, at førstegangsfødende skal have ret til at blive på hospitalet 48 timer efter barsel. For Lillian Bondo er det vigtigt, at børn får en god start på livet, og derfor synes Lillian Bondo, det er på sin plads, hvis den nybagte familie finder det nødvendigt at få hjælp til en god start.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.