Tætte relationer skaber bedre sammenhæng for patienterne

Patientens situation skal være centrum for behandlingen i sundhedsvæsenet. Det vil jeg gerne hjælpe med, og derfor uddannede jeg mig til teamcoach tilbage i 2014. En teamcoach kan facilitere en proces, hvor I får hjælp til at arbejde tættere og bedre sammen til jeres patienters bedste.

At arbejde sammen i et team er blandt andet at have et tydeligt fælles mål, en høj grad af tillid og en kultur, hvor man deler viden om både fejl og succes.

Man kan arbejde systematisk og bevidst med at skabe højtydende (tværfaglige)teams, og det bør være både et ledelsesmæssigt og strategisk fokus, hvis der skal være en bedre anvendelse af de fælles ressourcer, en højere kvalitet og en bedre sammenhæng for patienterne.

Vil du have hjælp til at skabe højtydende teams, der kan kommunikere med omverden og hinanden – alt sammen til patienternes bedste og en bedre udnyttelse af samfundets ressourcer?

Ring 2628 7065 eller skriv til line@sundhedskommunikation.com

Et ambulatorium, der var et arbejdsfællesskab, blev et team

På et ambulatorium, jeg team-coachede, var et af problemerne netop, at de ikke arbejdede sammen på tværs af faglighed og udnyttede ikke hinandens kompetencer til patienternes bedste. De vidste rent faktisk ikke, hvad hinanden kunne. Det gav ‘propper’ af patienter hos eksempelvis sygeplejerskerne. De ‘holdt’ på patienterne og sendte dem ikke videre til kollegerne i ambulatoriet. De var til gengæld topstressede og havde udviklet et psykisk dårligt arbejdsmiljø, og i et andet kontor sad så en anden medarbejder og kedede sig.

I ambulatoriet vidste de meget lidt om hinandens fagligheder. De var et arbejdsfællesskab, der ikke arbejdede som et højtydende team. De arbejdede ikke bevidst med det, der binder et team sammen, og som skaber højtydende team. Det betød, at patienterne ikke altid fik optimal behandling.

I forløbet arbejdede vi med at være mere nysgerrige på hinanden og skabe indsigt i hinandens fagligheder.

Vi arbejdede også med at fokusere på de ting, der gik godt, i stedet for at fokusere på det, der ikke går godt. Noget som ansatte i sundhedsvæsenet kan have rigtigt svært ved at gøre. Det er rigtig vigtigt at fokusere på det der går godt, så de gode løsninger kan vokse og sprede sig.

Jeg tror, at team coaching kan være med til at holde os på ret kurs, til at have respekt for hinandens holdninger og have en positiv tilgang til dagligdagens udfordringer. Det er vigtigt at tage kursets temaer op i teamet med regelmæssige intervaller, så vi bliver mindet om, hvilken vej vi skal gå, sagde en anonym ledende overlæge fra teamet, der blev coachet, efterfølgende.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.