Fokus på succes skaber mere succes

Vidste du, at n√•r du har fokus p√• fejl og mangler, eller arbejder i en ‘brokkekultur’, s√• har du en markant d√•rligere chance for at lykkedes med at leve godt¬†og velafbalanceret?¬†Du bliver d√•rligere til at l√¶re og d√•rligere til at udvikle dig.

√Örsagen findes i vores hjerne. N√•r vi har fokus p√• skyld, skam, fejl, mangler osv. vil vores hjerne producere kortisol, som ogs√• er kendt som ‘stresshormonet’. Det er kroppen l√¶nge om at nedbryde og mennesker med et h√łjt niveau vil grundl√¶ggende fungere d√•rligere end andre mennesker.

ūü§ď L√¶s hele dagtens nyhedsbrev her

Når vi har fokus på det, som går godt, vil vores hjerne producere Oxytocin. Det er et lykkehormon og det superfede er, at når vi producerer mere af det, nedbryder det kortisol.

Oxytocin skaber ‘bred b√•ndbredde’ og g√łr det nemmere for os at lave positive udviklingsspiraler b√•de p√• arbejdet og i livet generelt. Vi lytter bedre. Vi l√¶rer hurtigere. Vi fungerer grundl√¶ggende bedre.

Det er vigtigt at l√¶re af fejl, men det er lige s√• vigtigt at l√¶re af succes. S√• del dit gyldne √łjeblik med en kollega og v√¶r med til at skabe positive spiraler.

God Oxytocin-torsdag!

Line Gade
Journalist, foredragsholder og moderator Line Gade

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.