Fokus pĂĄ succes skaber mere succes

Vidste du, at nĂĄr du har fokus pĂĄ fejl og mangler, eller arbejder i en ‘brokkekultur’, sĂĄ har du en markant dĂĄrligere chance for at lykkedes med at leve godt og velafbalanceret? Du bliver dĂĄrligere til at lære og dĂĄrligere til at udvikle dig.

Ă…rsagen findes i vores hjerne. NĂĄr vi har fokus pĂĄ skyld, skam, fejl, mangler osv. vil vores hjerne producere kortisol, som ogsĂĄ er kendt som ‘stresshormonet’. Det er kroppen længe om at nedbryde og mennesker med et højt niveau vil grundlæggende fungere dĂĄrligere end andre mennesker.

🤓 Læs hele dagtens nyhedsbrev her

NĂĄr vi har fokus pĂĄ det, som gĂĄr godt, vil vores hjerne producere Oxytocin. Det er et lykkehormon og det superfede er, at nĂĄr vi producerer mere af det, nedbryder det kortisol.

Oxytocin skaber ‘bred bĂĄndbredde’ og gør det nemmere for os at lave positive udviklingsspiraler bĂĄde pĂĄ arbejdet og i livet generelt. Vi lytter bedre. Vi lærer hurtigere. Vi fungerer grundlæggende bedre.

Det er vigtigt at lære af fejl, men det er lige så vigtigt at lære af succes. Så del dit gyldne øjeblik med en kollega og vær med til at skabe positive spiraler.

God Oxytocin-torsdag!

Line Gade
Journalist, foredragsholder og moderator Line Gade

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.