Fokus på succes skaber mere succes

Vidste du, at når du har fokus på fejl og mangler, eller arbejder i en ‘brokkekultur’, så har du en markant dårligere chance for at lykkedes med at leve godt og velafbalanceret? Du bliver dårligere til at lære og dårligere til at udvikle dig.

Årsagen findes i vores hjerne. Når vi har fokus på skyld, skam, fejl, mangler osv. vil vores hjerne producere kortisol, som også er kendt som ‘stresshormonet’. Det er kroppen længe om at nedbryde og mennesker med et højt niveau vil grundlæggende fungere dårligere end andre mennesker.

🤓 Læs hele dagtens nyhedsbrev her

Når vi har fokus på det, som går godt, vil vores hjerne producere Oxytocin. Det er et lykkehormon og det superfede er, at når vi producerer mere af det, nedbryder det kortisol.

Oxytocin skaber ‘bred båndbredde’ og gør det nemmere for os at lave positive udviklingsspiraler både på arbejdet og i livet generelt. Vi lytter bedre. Vi lærer hurtigere. Vi fungerer grundlæggende bedre.

Det er vigtigt at lære af fejl, men det er lige så vigtigt at lære af succes. Så del dit gyldne øjeblik med en kollega og vær med til at skabe positive spiraler.

God Oxytocin-torsdag!

Line Gade
Journalist, foredragsholder og moderator Line Gade

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.