Vi ændrer adfærd og bliver klogere i Corona-tid

Udvikling og forandring

Ofte taler vi om, hvad der skal til for, at mennesker ændrer adfærd. Og at rejste pegefingre og frygt ikke er midlet til at opnå forandringer.

Men frygten for at blive alvorligt syg og ikke at kunne få optimal behandling overskygger alt og tvinger os til at ændre adfærd. Vi stopper op. Vi tænker os om. Vi ser nye veje. Vi overvejer om det, som vi i dag ser som ‘sådan gør vi da altid’, kan erstattes.

Potentialet

Vi overvejer, om vi kan holde virtuelle møder. Og vi gør det.

Vi møder senere på arbejdet for at sprede os i den offentlige trafik. Og mødetid bliver individuelt bedre tilpasset.

Vi opdager, at undervisning og samtaler kan ske via skærme!

Og alt det erfarer vi lige nu af nød. Men når Coronavirus ikke længere er en trussel, så kan den erfaring føre til udvikling og forandring. For nu har vi oplevet, at det kan lade sig gøre, og tanke er blevet til virkelighed.

Klogere

På den positive side lærer rigtig mange værdien af god håndhygiejne. Og helt konkret, hvordan man gør. Især os, der er almindelige danskere, for personalet i social- og sundhedssektor ved det godt.

Men også blandt de, som arbejder med borgere og patienter i sundhedssektoren, bliver det sikkert bedre, for selvom alle ved det, er det ikke altid håndhygiejnen er optimal blandt sundhedsprofessionelle. Dårlig håndhygiejne har i årevis været et indsatsområde, fordi det fører til unødige infektioner for patienterne og unødige dødsfald.

Hvis du er sundhedsprofessionel, vil patienter og borgeres angst stille nye krav til dine kommunikative kompetencer, og du oplever måske, at du faktisk bliver bedre til at kommunikere, fordi du pludselig befinder dig i en ny situation og ikke kan gøre ‘som du plejer’. Du finder nye måder at forklare på. Viser film. Bruger illustrationer og metaforer.

Myndighederne gør det faktisk ret godt i øjeblikket. Særligt nedenstående illustration af, hvorfor vi skal forsinke smitte, filmen med sundhedsministerens gode råd og den allestedsnærværende blændende kommunikatør Søren Brostrøm fra Sundhedsstyrelsen, som er eminent til at optræde i medierne og formidle viden om #coronavirus, er gode eksempler

Illustration

kurve corona

Film

Coronavirus har indflydelse på vores hverdag i en grad, som jeg ikke havde fantasi til forestille mig.

Se dagens nyhedsbrev 👆🏻 

Hvis du også vil modtage mit nyhedsbrev, kan du skrive dig op via pop up her på siden eller på linket her. Tryk.

Dygtig kommunikatør Søren Brostrøm

Skærmbillede 2020-03-11 kl. 14.23.30

Nu har jeg tid til dig

Som moderator, foredragsholder og kommunikationsrådgiver oplever jeg i øjeblikket at have stilstand i min butik på flere områder, fordi vi alle ‘holder vejret’, og fordi arrangementer aflyses.

Men så bliver der tid til andre ting. 

Måske er det nu, I skal have opdateret hjemmesiden eller have produceret andre former for tekster.

Måske trænger en medarbejder til coaching.

Eller I trænger til at få udviklet kompetencer. Det kan være I at kommunikere optimalt via en skærm eller via medier i det hele taget.

Under alle omstændigheder, så har jeg i øjeblikket tid i kalenderen. Så præsentér mig for en udfordring og lad os finde frem til en løsning.

Ring +45 26287065 eller skriv til line@sundhedskommunikation.com

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d