Når du stikker måsen frem, kan du risikere at få smæk

Når du stikker måsen frem, kan du risikere at få smæk, sagde en kendt debattør, Anne Sophie Hermansen, engang til et foredrag. Men når man får smæk, er det ofte, fordi man har fået sat gang i en debat, og det er ikke meningen med debat, at alle er enige. Det er dog ikke altid, det er tilfældet, at smæk er et must for at få omtale og gennemslagskraft. Det kan også blot være, at det man siger ikke bliver sagt så ofte og nyhedsværdien så ligger i det.

Det var, hvad Morten Saksø gjorde, da han lørdag den 8. maj havde en kronik i Berlingeren, som jeg har hjulpet ham med at skrive. Det han har oplevet mest tydeligt er, at hans faggruppe har bakket ham op i den lukkede gruppe for læger, som findes på Facebook.

Det kan bringe ham gode jobs i hans foredragsvirksomhed, samt få cementeret ham som den debattør, han ønsker at være og eksempelvis faglige organisationer og medier ved nu, at de med ham kan få en åbenhjertig fortælling om hans oplevelser. Hans mål er at tale åbent om lægers arbejdskultur og fortælle, hvordan det er ikke at kunne magte at være den alvidende rolige autoritet, som omverden forventer. For at skabe en forandring.

Morten Saksø beskriver reaktionen på hans kronik sådan:

Overvældende reaktion. Generelt enorm positiv respons og respekt. Stor taknemlighed fra kollegaer i lægestanden. At jeg sætter ord på det som mange går og føler og tænker, men ikke kan/må eller vil udtrykke på deres respektive arbejdsplads. Om det bliver gnisten, der antænder bomben eller en krusning på vandet er svært at sige.

Læs kronikken her


Morten Saksøs kronik i Berlingske
Da jeg i 2009 aflagde lægeløftet, vidste jeg ikke, at jeg hver dag ville overskride grænserne for, hvad jeg kunne holde til. Siger Morten Saksø
Morten Saksø i Berlingske
Morten Saksø har en kronik i Berlingske

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.