Ny podcast! Sundhedsvisioner: Patienter og forskere skaber unikke medicinske resultater i ligeværdigt samarbejde


Danielle Drachmann og hendes to børn lider af en sjælden lidelse, som giver uforklarligt lavt blodsukker (idiopathic ketotic hypoglycemia). I et helt usædvanligt samarbejde med to eksperter har hun skabt skelsættende forskningsresultater og en aktiv international patientforening, Ketotic Hypoglycemia International.

Patientforeningen har samlet familier og forskere fra hele verden om en medicinsk artikel, der samler al den nuværende viden om det medicinske mysterium og det har hjulpet patienter til at få anerkendt deres uforklarlige lave blodsukker og dermed endelig givet dem adgang til livsvigtig lægehjælp, udredning og behandling.

Forsker Jacob Sten Petersen, som er professor og Head of Stem Cell R&D, Novo Nordisk, og patienten Danielle Drachmann fortæller i denne episode, hvordan de sammen med en tredje partner, Henrik Boye Thybo Christesen, som er professor og leder af det Nationale Center for Kompliceret Hypoglykæmi på Odense Universitetshospital, har samarbejdet og anvendt patienter og pårørendes viden og indsigt til at gør en stor forskel for patienter fra hele verden.

Trekløveret har endnu en artikel undervejs, som potentielt kan gøre en stor forskel for mennesker med Down Syndrom. Fundamentet for deres arbejde er et ligeværdigt samarbejde mellem forskere fra industrien, forskere fra sundhedssektoren og patienter og de pårørende.

Lærke Sødring Nielsen har redigeret og Line Gade er vært og har tilrettelagt episoden.

Podcasten udgives af Sundhedskommunikation. Når du køber hjælp fra os, støtter du samtidig at podcasten kan udgives.
Se mere om, hvad vi kan hjælpe dig med, her 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.