#51 Fremtidens høreteknologi

Husk, du kan abonnere på podcasten der, hvor du foretrækker at lytte. Brug evt ikonerne her på siden, hvis du er i tvivl.

Fremtidens høreteknologi

Hver 3. dansker vil opleve et høretab, så vi er mange, som det er relevant og vigtigt for, at der udvikles høreapparater, som kan hjælpe os til at få et så normalt liv som muligt til trods for det handicap, som høretab er.

Det har jeg talt med Oticons globale chefaudiolog, Thomas Behrens, om, og du skal glæde dig til at få indblik i alt det spændende, som er på vej, og forhåbentligt vil være tilgængeligt inden for en overkommelig tidshorisont,

Der sker virkelig meget inden for høreteknologi i disse år, og den nyeste teknologi inden for høreapparater bygger på, at både øre og hjerne skal have noget at arbejde med, så man som bruger får mulighed for at opleve det komplette og mest meningsfulde lydbillede. Nye typer af digitale høreapparater er fremtiden og fungerer på næsten samme måde som en lille computer, hvor målet altså er, at høreapparater skal interagere direkte med hjernen.

Mange får deres høreapparater gratis via det offentlige sundhedsvæsen, og de fleste stiller sig tilfreds med det, de får udleveret. Det er forskelligt fra region til region, hvad man indkøber, men jeg mener, det er en udfordring, at meget offentligt indkøb af høreapparater udelukkende baseres på apparatets teknik og funktionalitet, mere end på brugerens oplevelse.

Det kan betyde, at danskere med høretab ikke får så høj en livskvalitet, som de kunne få. Jeg håber, man snart vil begynde at indkøbe værdibaseret i stedet. Alternativt må jeg begynde at spare sammen, for jeg er lige i pipelinjen. Begge mine forældre har fået problemer med hørelsen som ældre.

 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.