Ny podcast: Virusdetektiven, der vil hjælpe verden

Så er der endelig en ny episode af Sundhedsvisioner i din podcastapp. Det er et interview, jeg har ventet med længsel på at lave, med læge, professor og virusdetektiv, Thea Kølsen Fischer.

Det skulle have været lavet i starten af året, men så blev Thea sygemeldt lige inden, vi skulle mødes.

Måske husker du Thea Kølsen Fischer fra medier under coronapandemien. Hun blev udvalgt til at være en del af WHO’s forskerteam, der i starten af december 2019 rejste til den kinesiske by Wuhan for at undersøge, hvordan corona var opstået.

Hun har efterfølgende udgivet bogen Virusdetektiven, som er en personlig beretning om det arbejde og de oplevelser, hun havde. Den kan jeg varmt anbefale. Den er spændende fortalt og let at læse.

Find den her som lydbog på Mofibo

Thea har arbejdet i U-lande, forsket i virus, arbejdet med sundhedsplanlægning og har uddannet sig til virusdetektiv – før vi overhovedet kendte til COVID-19.

Thea, virus og WHO

Thea har gennem mange år samarbejdet med WHO – og i 2017 fik hun mulighed for at deltage i en øvelse, hvor hun og andre øvede et fuldstændigt realistisk scenarie for, hvordan et stort udbrud af en ukendt virus bedst håndteres. Øvelsen gav hende en stor indsigt i at håndtere virus rent praktisk, men gav hende også inspiration til at arbejde på en ny healthtech-løsning, der kan lette presset på sundhedsvæsenet i tilspidsede situationer, som vi så det under coronapandemien.

En healthtech-løsning til hele verden

I dag er hun forskningschef på Nordsjællands Hospital og er aktuelt ved at launche en HealthTech-løsning, der skal gøre det muligt at hjemmeindlægge de patienter, som ikke er så syge, at de behøver at være indlagt, men har brug for sundhedsfaglig hjælp, til de bliver bedre.

Projektet er ved at blive testet her i foråret 2022, og har været mere end almindeligt svært at få i hus. Løsningen er enkel og Theas forventninger er store, men hun har besteget enorme bjerge af bureaukrati undervejs og stødt på forhindringer i klinikken. Men som hun siger – så har hun en Pippi-tilgang som gør, at hun ikke har ladet sig slå ud.

➡️Lyt også til Jesper Fisker

Thea har lært en del af Jesper Fisker, der i dag er direktør for Kræftens Bekæmpelse, men også har en fortid som topleder i Sundhedsstyrelsen og på Slotsholmen. Ham kan du også møde i podcasten Sundhedsvisioner i episode 27, hvor jeg spørger ind til hans spændende erfaringer og tanker. Læs mere om interviewet og lyt her

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.