Ny podcast i din app: En samtale med værdi

Husk du kan finde podcasten Sundhedsvisioner på alle podcastplatforme som eksempelvis: Podimo, Apple og Android

Samtale mellem to mennesker i hverdagen, vil for det meste være båret af et gensidigt ønske om at være i dialog og respektere hinanden. Udveksle synspunkter. Nå til enighed. Når samtalen er rigtig god, så vil begge parter være nysgerrige og åbne for hinandens synspunkter. 

Give plads, tie og lytte når den anden taler og spørge ind.

At være nysgerrig på hinanden har flere positive effekter. Vi kan blive klogere ved at lytte og rumme. Og så vil den, som den anden er nysgerrig på, føle sig anerkendt af den direkte følelse af, at der er en person, som virker til at være oprigtigt interesseret i det, han eller hun fortæller.

Det er den type samtale, som vi skal have flere af i sundhedssektoren. Og i dagens dugfriske podcast kan du møde nogle, som har gjort det til en fast del af deres kliniske virke at have den type samtale med de patienter og pårørende, som kommer på Afdelingen for blodsygdomme på Rigshospitalet.

De har udviklet konceptet ‘Samtale om liv og behandling’, som er udgangspunktet for en større indsats, der skal hjælpe patienter og deres pårørende med at få taget stilling til vigtige spørgsmål allerede tidligt i sygdomsforløbet, så behandling og pleje kan tilpasse patientens ønsker og mål.

Den sygeplejerske og læge, som er med i episoden, fortæller, de synes, de er blevet bedre klinikere. Patienter og pårørende er blevet mere tilfredse. 

De har ændret en kultur og ledelsen har bakket op – med god hjælp fra en stædig implementeringsagent, Katrina Pitt Winther, der på en måde har ‘curlet’ indsatsen til succes. 

DET TAGER FOR LANG TID! 

Sådan lyder argumentet ofte mod at tage grundige værdibaserede samtaler. Derfor har man omorganiseret møderne i ambulatoriet for at skabe tid til den grundige samtale. Det kan du høre mere om hvordan i episoden.

Dette med at være nysgerrig og åben i en samtale er noget, jeg er ret optaget af. Derfor har jeg blandt andet taget en uddannelse i noget, der hedder Teamcoaching, hvor jeg har lært, hvordan man faciliterer et team eller en gruppe mennsker til at arbejde bedre sammen. 

Det er derfor en vigtig podcastepisode, du kan lytte til denne gang, som jeg håber, du bliver inspireret og motiveret af. Det blev jeg selv, da jeg lavede interviewet.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.