I dag slår læger alarm i Sundhedspolitisk Tidsskrift: Kæmpe forskel på lungekræft-overlevelsen i regionerne. Det er hårrejsende!
Der er en kæmpe skævvridning i Danmark, hvor nogle danskere har adgang til læger og behandling af bedste skuffe og andre ikke. Det drejer sig ikke kun om, at der mangler kvalificeret personale i dele af Danmark, men også om at befolkningens sundhedstilstand ikke er ens over hele landet.
En sundhedspolitik bør i den grad tage den regionale ulighed i sundhed særdeles alvorligt i samme moment som den generelle ulighed i sundhed.
Som journalist/kommunikationsrådgiver hjælper jeg patientforeninger. For at kende patienter som målgruppe bedst muligt, er jeg derfor medlem af en række grupper på #Facebook, hvor patienter deler erfaringer og støtter hinanden. Dér ser jeg ofte medlemmerne diskutere, den forskel på behandling og muligheder, de har, alt efter om de bor i den ene eller den anden region.
🤍En yderst svag patientgruppe, som oplever den forskel, er mennesker, som må have ilt hele døgnet for at kunne leve.
🚶♂️Nogle får automatisk udleveret apparater, som de nemt kan tage med ud i verden, og som gør det muligt at have en eller anden form for liv uden for hjemmets fire vægge – og andre gør ikke.
⚕️Der er ikke nogen egentlig klinisk forklaring på dette, som jeg oplever det.
💰 Det handler om økonomi og prioritering fra regionernes side.
⚖️Med andre ord, så er det bedre at være iltbruger i den ene region end den anden.
Det gør mig simpelthen så forarget.👹
Hvis du har andre hårrejsende eksempler, så send dem endelig til mig 👇🏻.
You must log in to post a comment.