Ny podcast: Topleder med bløde værdier og skarp kant. Interview med Morten Ziebell, vicedirektør på Sjællands Universitets Hospital

I denne dugfriske episode af podcasten Sundhedsvisoner, møder du Morten Ziebell, der er lægefaglig vicedirektør på Sjællands Universitetshospital.

Han er tidligere ledende overlæge på hjerne- og neurokirurgisk afdeling på Rigshospitalet.

Morten har gjort sig bemærket i offentligheden ved at tale for en mere åben debat om emner som død og livets afslutning i det danske sundhedsvæsen. Han har deltaget i et væld af artikler, tv, radio og podcasts om dette emne.

Hans interesse for ledelse blev især vakt, da han som ledende overlæge på Rigshospitalet oplevede glæden ved at kunne gøre en forskel for medarbejderne ved at være en tydelig leder med et klart fokus på, at et godt og nært samarbejde gør en stor forskel.

Lyt også til Niels Würgler, som fortæller om at bedrive værdibaseret ledelse, i første episode af Sundhedsvisioner (det er Niels Würgler, der nu har ansat Morten Ziebell)

Han bruger ord og begreber som: at rykke mennesket frem, det feminine og det maskuline i sundhedsvæsenet og om at dyrke et fællesskab mere end bare at være eksempelvis elitekirurg.

 På spørgsmålet, om han har en dyrekøbt erfaring at dele, så er svaret, at han som helt ung kirurg gerne ville have været bedre til at være opmærksom på fællesskabet og på at spille kollegerne gode.

Morten Ziebell mener, at det danske sundhedsvæsen bør forholde sig mere nuanceret til, om alle altid skal behandles og reddes. Han mener, det er vigtigt at have en samtale om døden og livets afslutning både blandt personale og med patienterne, og at det er vigtigt at respektere patienternes ønsker og behov i den sidste fase af deres liv.

Læs mere om Morten Ziebell her

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.