Første gang i Danmark: Over 100 læger er i direkte dialog med over 30.000 danskere på Facebook

Det siger sig selv….

Sundhedskommunikation rådgiver i kommunikation. Det kan være sundhedskommunikation målrettet borgere og patienter, og det kan være kommunikative tiltag målrettet fagpersonale. Så jeg er naturligvis interesseret i emnet – ja faktisk på den mere nørdede måde.

Læger er efter min mening alt for lidt synlige både på sociale medier og i massemedierne. Jeg savner, at de blander sig og hjælper befolkningen med at skelne mellem fup og fakta i sundhedsdebatten.

Derfor var det også med stor begejstring, jeg så, at en gruppe læger havde lavet gruppen ‘Spørg en læge om Coronavirus’ på Facebook. Ikke bare en side med informationer, men en gruppe, hvor der blev givet direkte svar på direkte spørgsmål fra medlemmerne.
Og ikke nok med det, lægerne som giver svar, optræder via egen Facebookprofil.

Jeg har efterfølgende lavet interview med tre af de læger, som er frivillige i gruppen. Læs og lyt her

Jeg har gennem årene afholdt både workshops og konference-sessioner, hvor læger har debatteret, hvordan de kan deltage mere på Facebook og andre medier. Der har været lyst, men også tvivl og indvendinger.

Tvivl om form og tvivl om hvorvidt, man kunne komme i klemme på den ene eller den anden måde, hvis man med egen profil og dermed helt personligt og synligt gik i dialog på et socialt medie, som man har gjort i denne facebookgruppe.
Nu kan du få svar på, hvordan Elif Orbe har oplevet det. Hun fik ideen til gruppen og søsatte den i samarbejde med sin kollega Andreas Pihl.

Her 6 uger senere rådgiver mere end 100 læger frivilligt de mere end 30.000 medlemmer af gruppen. Svarene får du i dagens nye episode af Sundhedsvisioner.

Her er en lytte-smagsprøve. Du lytter til hele episoden dér, hvor du plejer at lytte til podcast eller via linket nederst på siden.

 

 

God lyttelyst!

Bh

Line Gade

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.