#56: Fladt hierarki og mandat til personalet. Interview med cheflæge Marie Storkholm

I dagens dugfriske episode af podcasten Sundhedsvisioner møder du cheflæge Marie Storkholm, som med egne ord er ledelsesnørd. I episoden deler hun nogle af sine erfaringer med at skabe en effektiv og velfungerende afdeling og arbejde fokuseret på at forebygge udbrændthed blandt personalet.

Hun er læge og har læst en ph.D i forandringsledelse ved Karolinska Institutet i Sverige.

Hun er på flere måder gået nye veje som leder for en afdeling for kvindesygdomme og fødsler på Regionshospitalet Horsens, hvor hun har været leder for omkring 200 ansatte i fem år. Der mangler ikke personale. Sygefraværet er blevet halveret og udrednings- og behandlingsgarantien bliver stort set overholdt – så man kan nøgternt konstatere, at det ser ud til, at hun gør noget rigtigt.

Marie Storkholm fokuserer på at skabe en god og tryg kultur på afdelingen, hvor medarbejderne føler sig set og hørt. Der er ikke en specifik udviklings- eller kvalitetssygeplejerske, i stedet opfordrer hun til åbenhed og dialog omkring arbejdsmiljøet og sørger for at give medarbejderne mulighed for at komme med input og forslag til forbedringer.

Møder er der mange af i det daglige. Men samarbejdet er sjældent noget, man taler om. Så hun opfordrer til at tale mere om samarbejdet – for at få sat fokus på det.

Hun arbejder målrettet på at forebygge, at personalet brænder ud. Meningsløst arbejde fremmer ikke arbejdsglæden, og hun har allerede flere eksempler på, hvordan afdelingen har fjernet arbejdsgange, som bare ikke gav mening for hverken personalet eller patienterne.

Det gør hun for at skabe en afdeling, hvor læring er bygget ind i hverdagen. Fra forskning ved man, at når der er tillid i et team, er villigheden til at dele viden med hinanden større og teamets effektivitet er bedre.

Læs mere om arbejdet på afdelingen: Bevidst udviklende organisationer: Læs, hør og se, hvad Kvindesygdomme og Fødsler har gjort – hvordan de arbejder med det i hverdagen, samt hvilke refleksioner og erfaringer, de har.

Fællesskab er en nøgleværdi for Marie Storkholm. Følelsen af at være en del af noget større sammen med andre er vigtig, og hun sender blandt andet personalet på hyttetur, for at forbedre samarbejdet og tilliden til hinanden og for at sikre et fælles fodslag i dagligdagen.

Alt i alt er Marie Storkholms tilgang til ledelse en blanding af effektivisering og omsorg for medarbejderne, som ser ud til at give gode resultater på hendes afdeling.

Vidste du iøvrigt, at jeg er uddannet teamcoach? En teamcoache kan du hyre til at forbedre jeres samarbejde – se mere her.

Lærke Sødring Nielsen redigerer podcasten, og jeg har tilrettelagt og er vært.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.